СРЕЌНО ПРВАЧИЊА!!!

СРЕЌНО ПРВАЧИЊА!!! Денес во свечената сала на нашето училиште се одржа свечена културно-уметничка програма во чест на детската недела. Нашите првачиња го дадоа своето ветување и се зачленија во детската организација.           Културно уметничкта програма беше повеќе

ИНА МИШЕВА-ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

Ина Мишева е ѕвездата која најсјајно засвети и го понесе епитетот „Првенец на генерацијата 2020“. Нема ништо поубаво, од тоа да го одиш сопствениот пат, пат кој веруваш дека ќе те донесе до она што отсекогаш ти била цел. Тој повеќе

117 години од смртта на Гоце Делчев

Визионерот и револуционер кој пред повеќе од еден век го разбра светот како поле за културен натпревар на народите е роден на 4 февруари 1872 година во Кукуш, во семејството на Султана и Никола. Се школувал во гимназијата во Солун повеќе

Литературен и ликовен конкурс во чест на Патронот на ООУ „Ванчо Прке“ Делчево

Општинското основно училиште „Ванчо Прке “ Делчево,  објавува литературен и ликовен конкурс за учениците од основното образование кој се организира во чест  на Патронот  на училиштето. Литературниот конкурс е на тема : „ На здрав човек, секој ден му е повеќе

Засади дрво не биди трупец

Нашето училиште денес ја реализира еколошката акција “Засади дрво-не биди трупец” каде што учениците посадија чемпреси на задниот влез. покрај оградата на училиштето и во нашата Стаклена градина-Биолошки кабинет. Посебна благодарност искажуваме до учениците од IX-3 одделение, кои беа со повеќе