ВЕРИЦА ЃЕОРГИЕВА- НЕ СМЕ ЗАБОРАВИЛЕ…ТИ СИ НАШ ПРИМЕР ЗА…

Уште од  мали нозе, нејзиниот  неуморен дух,беше  да научи , со многу идеи да дополни, со  безброј прашања да го прошири – хоризонтот за кој самостојно и со многу посветеност неуморно одеше кон целта: да победи, да истражува, но и повеќе

Честит 24 мај, Ден на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј

Големите македонски и сесловенски просветители Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи. Иако имаат и посебни празници на денот на нивното упокојување, тие имаат и заеднички повеќе

Литературен и ликовен конкурс во чест на Патронот на ООУ „Ванчо Прке“ Делчево

Општинското основно училиште „Ванчо Прке “ Делчево,  објавува литературен и ликовен конкурс за учениците од основното образование кој се организира во чест  на Патронот  на училиштето. Литературниот конкурс е на тема : „ На здрав човек, секој ден му е повеќе

Дали знаете зошто го празнуваме 1 мај

Меѓународниот ден на трудот се празнува на 1 мај  и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на  работниците. Се одбележува на 1 мај во знак на почит кон жртвите на штрајкот што се одржа од 1 повеќе

Учениците нема да се вратат во училиште до крајот на наставната година

Учениците од основните и средните училишта не се враќаат во училишните клупи до крајот на наставната година! Тековната учебна година до крај ќе продолжи да се реализира преку организирање на далечинско учење, односно учење од дома! Уписот на првачињата наместо повеќе